23 lutego 2021
O opakowaniach podczas kongresu branży mięsnej
Kongres technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing Online
W dniach 26-27 stycznia br. miał miejsce Kongres technologów, działów rozwoju i jakości branży mięsnej MEATing Online, w którym Rekopol brał udział, przedstawiając prezentację dotyczącą wyzwań i szans dla branży mięsnej w zakresie opakowań – z perspektywy wymogów prawnych polskich i unijnych
Organizatorem konferencji jest firma Gemini, wydawca miesięcznika Rzeźnik Polski.
Celem wydarzenia było zapoznanie się z najnowszymi trendami w branży mięsnej. Podczas spotkania odbyły się dwa bloki prezentacji merytorycznych oraz dwie debaty online. Uczestnicy mieli również do dyspozycji wirtualne stoiska wystawców z rozszerzoną interakcją oraz chatroom, służące integracji branży i wymianie kontaktów.
Tematyka najważniejszych prezentacji:
– co się wydarzyło na rynku podczas pandemii, czyli „Bezpieczeństwo czy tradycja?
– Jak pandemia wpłynęła na decyzje zakupowe w kategorii wędlin?” – Grzegorz Mech, GfK Polonia
– Eko-trendy w opakowaniach do produktów mięsnych – prof. Artura Bartkowiak z Centrum Immobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych ZUT –
Przedstawiciel Rekopolu, Marta Krawczyk, uczestniczyła także w debacie „Nowe wymagania dotyczące szeroko pojętego rynku opakowań”.
Nagranie debaty jest już dostępne na kanale YT, pod adresem: